Tájékoztatás

2023.10.10. 12:41

Bűnmegelőzési tanácsokat kaptak a berényi idősek

A rendőrség és az idősügyi tanács szervezésében tartották meg az októberi rendezvényt, ahol a szépkorúak előadásokat hallhattak és még az újraélesztést is elsajátíthatták.

Kovács Berta

Az Idősek Bűnmegelőzési Akadémiája novemberben is folytatódik

Forrás: Police.hu

Októberben is folytatódott az Idősek Bűnmegelőzési Akadémiája a Jászberényi Rendőrkapitányság és a Jászberény Városi Önkormányzat Idősügyi Tanács szervezésében, tudatta Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A programot az idősek világnapjához kapcsolódva október 5-én rendezték meg.

Az előadásokon szó esett az online térben elkövetett bűncselekményekről, az unokázós és a romantikus csalásokról. Az előadók bemutatták a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) célkitűzéseit is.

A program nagyon népszerű a Jászságban, hiszen tagjainak száma meghaladja az ezret. A rendezvényen, akik úgy gondolták, hogy szeretnének a mozgalomhoz csatlakozni, megkapták az úgynevezett SZEM-táblát. Harmincnégy ember élt a lehetőséggel.

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főnővére, Tajti Magdolna interaktív előadást tartott a háztartási balesetekről és az elsősegélynyújtásról. Sok idős sajátította el az újraélesztést, amit az ambubabán gyakoroltak be. A programot  egészségügyi szűrések tették teljessé.

Az Idősek Bűnmegelőzési Akadémiája novemberben is folytatódik. Az előadások fókuszába majd az áldozatsegítést helyezik, meghívják a Szolnoki Áldozatsegítő Központ munkatársait is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában