A tárgyalóteremből jelentjük

2023.10.11. 19:55

Erőt fitogtattak Jászalsószentgyörgyön a „Keresztapa” testépítői és a cigányvajda emberei – videóval

Egyre fordulatosabb elemeket tartalmaz a magyar alvilág legismertebb figurájának, T. P.-nek a büntetőügye a Szolnoki Járásbíróságon. Szerdán egész napos tárgyalást tartott a 2021-es, önbíráskodás miatt indított perben dr. Nánási Máté bíró, amelyben a beidézett tanúk meghallgatása után a laikusoknak az az érzése támadhat, hogy az első rendű vádlott nem fenyegető szándékkal, mint inkább jószolgálati nagykövetként vett részt egy jászalsószentgyörgyi család anyagi vitájában.

Mészáros Géza

A volt feleség az alvilág feje és egykori férje büntetőügyében tanúskodik október 11-én

Fotó: Mészáros Géza

T. P.-t, a Magyar Ökölvívó Szövetség korábbi elnökségi tagját, az Utcai Harcosok Országos Szövetségének korábbi országos elnökét, a Budapest Maccabi Sportklub alapítóját és volt elnökét, valamint különböző küzdősportok szervezőjét és menedzserét, valamint négy vádlott-társát azzal vádolják, hogy egy válófélben lévő jászalsószentgyörgyi család anyagi vitájába a férj oldalán, puszta jelenlétükkel való fellépéssel, és egy megfélemlítéssel kicsikart szerződéssel vettek részt.

A vádirat szerint egy 46 éves férfi, a másod rendű vádlott, még 2021 januárjában, a közösen lakott jászalsószentgyörgyi otthonukban azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkre tegye őt, ha a házzal kapcsolatos, jogosnak hitt pénzbeli követeléseit nem teljesíti.

A férfi a volt feleségét kívánta rábírni arra, hogy az általa harmincmillió forintra becsült, kettejük közös tulajdonát képező, de az asszony által kizárólagosan használt jászalsószentgyörgyi házuk rá eső fele része megváltásaként tizenöt millió forintot fizessen neki. Az asszony ezt az ajánlatot nem fogadta el. A volt férj másik javaslata az volt, hogy a nő havi nyolcvanezer forint használati díjat fizessen azért, hogy az ingatlant egyedül használhatja. A férfi annak érdekében, hogy volt nejével eredményesen tárgyaljon, a többszörösen büntetett előéletű „Keresztapa” segítségét kérte, hogy a saját eszközeivel bírja rá a nőt az alkura.

A megbízott férfi, T. P. a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, adócsalás, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt.

A vádirat szerint az ez év márciusában 73. életévét betöltött T. P. 2021. április 24-én délben, három termetes legény társaságában autóval leutazott Jászalsószentgyörgyre. Amikor a vitás ingatlanban lakó hölgy meglátta a négy férfit a háza előtt, azonnal rádöbbent, hogy volt férje beváltotta ígéretét, mert a korábban bűnügyi híradásokból jól ismert alvilági figura és további három kigyúrt alak szálltak ki egy autóból.

A nő félelmét tovább fokozta, hogy ez a férfi arra utasította három fős kíséretét, hogy álljanak a ház bejárata elé, és senkit ne engedjenek be oda, amíg ő a volt férjjel és a sértett hölggyel rendezi a vitás anyagi kérdéseket. T. P. és a volt férj felszólította a nőt az „egyezségkötésre”. 

A helyben megfogalmazott és a vádirat szerint kikényszerített megállapodást végül a T. P. által megírt szerződésbe foglalták.

Egyéb atrocitás nem történt aznap. Viszont erőfitogtatás jócskán. Mert amíg a volt férj az alvilági „Keresztapát”, a hír hallatán a volt feleség és új párja a cigányvajdát kérte fel (ön)bíráskodni ingatlanügyükben. Így aztán 2021. április 24-én délben a helyi benzinkútnál T. P. és három társa a közeli egészségháznál pedig az újszászi illetőségű országos cigányvajda és kísérői készülődtek az egyébként polgári peres eljárást érő családi nézeteltérés „békés” elrendezésére.

A szerdai tárgyaláson a beidézett tanúknak, a volt feleségnek és fiának a bírói és védői kérdésekre adott válaszaiból az derült ki, hogy miután ők nem tettek feljelentést a rendőrségen, mégis, hogyan juthattak a Jászberényi Rendőrkapitányság nyomozói tudomására a történtek. Kiderült, T. P.-t a bűnözői múltja miatt vélhetően folyamatosan szemmel tartja a hatóság, hiszen a tanúk, a volt feleség és fia vallomástételére a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) vette rá őket. T. P. egyébként ki is fejtette ez ügyben a véleményét Nánási bírónak, és hangsúlyozta, évek óta koncepciós eljárást folytat ellene a hazai rendőrség és ügyészség.

Anya és fia egyébiránt a tárgyaláson arról beszélt, hogy T. P.-nek és markos legényeinek pusztán ijesztő jelenléte volt az, ami riasztóan hatott rájuk, s a nő félelmében írta alá az eléje tett szerződést. 

A hazai alvilág uráról azonban kedvezően nyilatkoztak, szerintük a „Keresztapa” volt az, aki csitította az ügylet aláírását harsányan és erőszakosan szorgalmazó volt férjet. 

Az ellenérdekelt felek, a volt feleség és a volt férj szembesítése egyébiránt nem hozott eredményt, ugyanis a tárgyaláson való érdemi beszédek helyett, hosszú évek eredménytelensége után is, továbbra is azt vetették egymás szemére, hogy kié legyen a ház, és mennyibe kerül az ingatlan.

És hogy miként került a képbe (és a jászalsószentgyörgyi házba) az országos cigányvajda? Nos, a tárgyaláson erre is részben fény derült: a nő új párja ismerte Újszászról a cigányvajdát, aki hívásra, mintegy harminc emberével szinte azonnal megjelent a bonyodalmakkal terhes üzletkötés helyszínén.

A szerdai tárgyaláson kiderült, testi sértés és egyéb erőszakos balhé nem történt Jászalsószentgyörgyön az ominózus napon, csupán erőt felmérő szempárbajok… A bizonyítási eljárás november 8-án folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában