A tárgyalóteremből jelentjük

2023.06.16. 13:57

A férj az alvilági „Keresztapát”, a feleség a cigányvajdát kérte fel (ön)bíráskodni Jászalsószentgyörgyön

A Szolnoki Járásbíróságon pénteken délelőtt megtartották a magyar alvilág legrettegettebb figurájának, T. P-nek és négy társának első érdemi tárgyalását abban a büntetőperben, melyben a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Nem kicsit bolydult fel a jászsági kistelepülés élete 2021. április 24-én napközben. A helyi benzinkútnál a hazai alvilágban „Keresztapaként” elhíresült kétes hírű alak és társai, az egészségháznál pedig az újszászi illetőségű országos cigányvajda és kísérői készülődtek az egyébként polgári peres eljárást érő családi nézeteltérés békés elrendezésére.

A büntetőper június 16-i bizonyítási eljárás kezdetén dr. Nánási Máté bíró számba vette a megidézett vádlottakat és védőiket, aki a márciusban mostanra elnapolt tárgyalási napi hiányosságokhoz képest ezúttal teljes létszámmal szembesült. Miután pedig az öt vádlott továbbra is tagadja bűnösségét és vallomást sem kíván tenni, Nánási bíró a terheltek nyomozati szakban megtett gyanúsítotti vallomásait olvasta fel.

A jegyzőkönyvek tartalma szerint a ránézésre testépítéssel is foglalkozó, elmondásuk szerint egyaránt a biztonsági szakmában dolgozó másod-, harmad-, negyed- és ötöd rendű vádlottak nem tudták pontosan, hogy az első rendű vádlott, T. P. miért is hívta őket össze az ominózus napon Jászalsószentgyörgyre. Állítólag az volt az elsődleges információjuk, hogy megbízójuk valamiféle őrző-védő munkára invitálja őket a 2020/21-es labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire, a megbeszélés helyszíne pedig a Zagyva menti község lesz.

Csak később állt össze náluk a kép, miszerint a Magyar Ökölvívó Szövetség korábbi elnökségi tagja, az Utcai Harcosok Országos Szövetségének korábbi országos elnöke, a Budapest Maccabi Sportklub alapítója és volt elnöke, valamint különböző küzdősportok szervezője és menedzsere egy válófélben lévő jászalsószentgyörgyi házaspár vitáját, mint az érdekellentéteket szakértő mediátorként ellátó közvetítő jelent meg a településen. Ahol, miután a csipcsup családi ügyet elsimítja, a foci Eb-n való munkalehetőségekről is tájékoztatást adott volna vállalkozó szellemű megbízottjaiknak.

A másik oldal, a nej érdekeinek „jogi képviselője” az Újszászról elszármazó cigányvajda volt, aki szintén nem egyedül érkezett a családi fórumra. Őket még nem hallgatta meg dr. Nánási Máté bíró, így egyelőre egyoldalú az a nézet, miszerint szóbeli megegyezésen kívül nem történt testi fenyítéssel járó önbíráskodás Jászalsószentgyörgyön két évvel ezelőtt.

A házaspár nem egyezett meg a vagyonfelosztásban

A vádirat szerint a másod rendű vádlott, egy 45 éves férfi a volt feleségét kívánta rábírni arra, hogy az általa harmincmillió forintra becsült, kettejük közös tulajdonát képező, de az asszony által kizárólagosan használt jászalsószentgyörgyi házuk rá eső fele része megváltásaként tizenöt millió forintot fizessen neki. Az asszony ezt az ajánlatot nem fogadta el.

A volt férj másik javaslata az volt, hogy a nő havi nyolcvanezer forint használati díjat fizessen azért, hogy az ingatlant egyedül használhatja. A férfi annak érdekében, hogy volt nejével eredményesen tárgyaljon, a többszörösen büntetett előéletű, 72 esztendős „Keresztapa” segítségét kérte, aki további három sportos, erős testalkatú férfival, az ügy többi vádlottjával együtt 2021. április 24-én Jászalsószentgyörgyre utazott.

Nem ismerték be a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését a vádlottak

A Szolnoki Járásbíróság előtt tartott előkészítő ülésen az ügyészség kizárólag a „Keresztapa” vonatkozásában indítványozott hat évnyi végrehajtandó szabadságvesztést, míg valamennyi vádlott társa esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte. A vádalkut egyik vádlott sem fogadta el. A vádban terhére rótt bűncselekmény elkövetését egyikük sem ismerte be. Nem tettek vallomást, és nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról sem, így az ügy bizonyítási eljárás lefolytatásával zajlik. A következő tárgyalásra október 11-én kerül sor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában