Prevenció

2023.10.02. 15:30

Ezúttal a jászsági iskolásokat világosították fel az élet veszélyeiről

Valamennyi versengőt meglepték a szervezők, hiszen belépőt kaptak október 4-ére a Jászberényi Állat- és Növénykertbe kifejezetten a világnap alkalmából.

Mészáros Géza

Az eddig megszerzett tudásukról adhattak számot a tanulók

Forrás: Police.hu

Idén Jászárokszállás önkormányzatának és helyi polgárőrségének támogatásával a Jászárokszállási Termál- és Strandfürdő területén rendezték meg a közelmúltban a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség közös bűnmegelőzési és drogprevenciós versenyét. Az eseményről a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya számolt be hírportálunkon.

A rendezvényen általános iskolás gyerekek különböző prevenciós feladatokon keresztül mélyíthették el tudásukat. A témakörök a KiberPajzstól az állatok világnapjáig terjedtek. A Jászság tizenkilenc intézménye képviseltette magát a nívós prevenciós rendezvényen. A versengés egy-egy állomásán is találkozhattak a gyerekek a rendőrség, a család- és gyermekjóléti központok, a JNSZ Vármegyei Áldozatsegítő Szolgálat, a JNSZ Vármegyei Polgárőr Szövetség, a Vöröskereszt, a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a JNSZ Vármegyei BV Közösségi Foglalkoztató, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársaival.

A versenyen, szoros küzdelemben, a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata győzött
Forrás: Police.hu

A tizenegy állomást magában foglaló vetélkedőn az eddig megszerzett tudásukról adhattak számot a tanulók, a szervezők reményei szerint minden állomáson új ismeretekkel is gyarapodhattak, melyeket társaikkal, családtagjaikkal megosztanak a későbbiekben. Ilyen állomás volt például a KiberPajzs megálló. Itt az online csalások megelőzését célzó versenyfeladatot kellett megoldani a nebulóknak. A közelgő állatok világnapja alkalmából a felelős állattartásra is felhívták a figyelmüket. Valamennyi versengőt meglepték a szervezők, hiszen belépőt kaptak október 4-ére a Jászberényi Állat- és Növénykertbe kifejezetten a világnap alkalmából.

A versenyen, szoros küzdelemben, a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata győzött, második helyezett a jászszentandrási Kunráth Sándor Általános Iskola és AMI csapata, a harmadik a jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskola és AMI lett. A versenyen 13 különdíj is gazdára talált. Mészáros Géza


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában