Jászkunság

2023.10.31. 11:25

Nagyon figyeljünk, zsebtolvajok vadásznak értékeinkre a temetőkben!

A jászkunsági temetők környékén is megjelennek a zsebesek, tolvajok a halottak napjához közeledve- Íme néhány jó tanács, amivel védhetjük értékeinket!

Pakainé Pusztai Nóra

Illusztráció

Forrás: Police.hu

Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, amikor sokan látogatják meg a temetőket. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a temetők környékén ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások, lába kel az őrizetlenül hagyott táskáknak is. Ezeken a területeken fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a következő napokban.

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít az ünnep nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére, és fokozott óvatosságot kér a temetőkbe látogatóktól.

– Ebben az időszakban gyakoribbak a temetők környékén a gépkocsifeltörések, kerékpárlopások, vagy őrizetlenül hagyott táskák eltulajdosítása. Sőt a tömegközlekedési eszközök zsúfoltabbak, megjelennek a zsebtolvajok – olvasható a police.hu-n.

A rendőrök néhány jótanácsot fogalmaztak meg, például, hogy táskáját soha ne hagyjunk őrizetlenül, értékeinket tartsuk testközelben. A közúti forgalom ezekben a napokban a többszörösére nőhet. Indulás előtt lehetőség szerint tájékozódjunk az esetleges forgalomkorlátozásokról, terelésekről. 

– Vezetés közben legyen türelmes, kerülje a felesleges kockázatvállalást! Autója műszaki állapotát indulás előtt ellenőrizze és vegye figyelembe az őszi időjárási viszonyokat, annak megfelelő sebességet válasszon! Korábban sötétedik, különösen figyeljen a gyalogosokra, kerékpárosokra! – sorolták.

A temetők környékén – elsősorban a forgalom segítése és a bűncselekmények megakadályozása érdekében – fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában