Vádemelés

2023.10.12. 11:37

Pusztító őrjöngés: hatmilliós kárt okozott egy szolnoki férfi, teljesen szétvert két autót - videóval

Baseball ütővel esett neki hozzátartozója két autójának egy szolnoki ámokfutó, vádat emeltek ellene.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és garázdaság bűntette, rongálás bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a szolnoki férfivel szemben, aki egy családi vita miatt baseball ütővel és csavarkulccsal verte szét a hozzátartozója saját és munkahelyi autóját is – tudtuk meg dr. Ocsovai Ágnestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A férfi tavaly augusztus 7-én, kora este, részegen megjelent a közeli hozzátartozói szolnoki házánál, ahová a köztük lévő családi perpatvar miatt az ott lakó idősebb férfi hozzátartozója nem akarta beengedni, őt távozásra szólította fel.

Ekkor a férfi egy baseball ütővel a ház előtt parkoló, a hozzátartozója használatában lévő munkahelyi gépjármű bal visszapillantó tükrét leverte és szélvédőjét betörte, majd a ház kiskapujához ment, és az ott lakó férfit megöléssel fenyegetve próbálta meg ismét rávenni arra, hogy engedje be a házba.

Eközben a kezében lévő baseball ütővel a kerítés kiskapujának kilincsét verte, majd a kerítésre is felmászott, és megpróbált bejutni az ingatlanba, amit az ott lakó férfi testi erővel akadályozott meg. Mivel a vádlott az ingatlanba nem tudott bejutni és a baseball ütő a nagy erejű ütésektől eltört, egy szerszámkulccsal a ház előtt parkoló másik, a hozzátartozója tulajdonában lévő személyautó szélvédőjét, motorháztetőjét, visszapillantó tükreit, lámpáit szétverte, majd pedig a korábban már baseball ütővel megrongált gépjármű még sértetlen ablakát, lámpáit betörte, és összetörte a motorház tetejét is.

Az idősebb férfi a gépjárművek további rongálásának megakadályozása érdekében kiment az utcára, ahol dulakodni kezdett vele a vádlott azért, hogy bejusson. Ekkor az idősebb férfi segítségére sietett egy közelben lakó férfi, akivel közösen sikerült a támadót már a kerítésen belül a földre kényszeríteni, és ott tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A megrongált gépjárművekben közel 4,4 millió forint, valamint mintegy 1,6 millió forint kár keletkezett.

Az esetet egy biztonsági kamera rögzítette, az elkészült videófelvételt IDE kattintva megnézhetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában