Interaktív foglalkozás

2023.11.15. 14:30

A szolnoki fiatalok is megóvhatják azokat, akik letérnének a helyes útról

Helyi kollégistákat vártak a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a Szőlőszem közösségi klubba. Három alkalmas programsorozat első előadását tartották a minap.

Pakainé Pusztai Nóra

Élményalapú, interaktív foglalkozás várta a fiatalokat

Forrás: Police.hu

Első alkalommal november 13-án várták a 9. évfolyamos, kollégista diákokat a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a Gólyák a hálÓN – három alkalomból álló – programsorozatra.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n arról tájékoztatott, hogy a Szőlőszem közösségi klubba egy élményalapú, interaktív foglalkozást rendeztek.

Kollégistákat vártak a Gólyák a hálÓN programsorozatra
Forrás: Police.hu

– A fiatalok kiemelt kockázatú csoportot képeznek bűnmegelőzési szempontból, ugyanis hiszékenységük, bizalmuk, óvatlanságuk miatt célcsoportjai egy-egy bűncselekménynek. A kortárscsoport nyomására hajlamosak olyan cselekmények gyakran csoportos elkövetésére, amelyek következményeivel nincsenek mindig tisztában, és ez az információhiány az elkövetővé válásuk kiemelkedő kockázatát jelenti – fogalmaztak.

Ugyanez a kortárscsoport meg is óvhatja azokat, akik letérnek a helyes útról. Az igényeket felismerve a Drogkonzultációs és Információs Központ, a Szőlőszem közösségi tér ifjúsági szakemberei és a rendőrség munkatársai közösen, védőhálóként közreműködve várták a nemrég közösséggé formálódott kollégistákat a prevenciós programon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában