Bemutató

2023.11.02. 11:25

Az airsoft fesztiválon „hadgyakorlatoztak” a szolnoki Bertalan dandár katonái

A különleges műveletisek a Kincsem Parkban bemutatóztak.

Mészáros Géza

A szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái dinamikus bemutatóval vezették fel a kétnapos izgalmas fesztivált

Fotó: Füzes Judith

A szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár dinamikus bemutatójával kezdődött a Honvédelmi Minisztérium által támogatott, kétnapos, hazánk legnagyobb Acéltáltos Airsoft Fesztiválja a budapesti Kincsem Parkban a napokban – számolt be hírportálunknak Antal Ferenc a Magyar Honvédség honlapján.

– A fesztivál célja, hogy egyrészt összehozzuk az airsoft szerelmeseit. Másrészt, hogy teret adjunk a honvédelem iránt érdeklődő civileknek és katonáknak, népszerűsítve ezáltal a Magyar Honvédséget, illetve a toborzást – foglalta össze az esemény lényegét Bartók Marcell főszervező.

A fesztivál megnyitója után a szolnoki katonák látványos bemutatója következett.

Látványos bemutatóval készültek
Fotó: Füzes Judith

Az airsoft a ’70-es években indult világhódító útjára Japánból. Az airsoft fegyverek 1:1 méretarányú fegyvermásolatok, azaz replikák, vagyis szinte megszólalásig hasonlítanak az igazi fegyverekre, éppen ezért úgy is kell kezelni őket, mintha igaziak volnának.

Az airsoft egy csapatjáték, amely több tekintetben is hasonlít a paintball-hoz. Ami azt illeti, közös gyökereik vannak, ugyanis mindkettő Japánból ered, ahol a második világháború után olyan szigorú fegyvertörvény lépett életbe, amely megtiltotta a polgároknak, hogy éles lőfegyverrel rendelkezzenek.

A legfontosabb szabály, hogy az eltalált játékos hangos „Megvolt!” felkiáltással, illetve kézfeltartással jelzi, hogy találatot kapott. Az airsoft tehát becsületjáték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában