Zéró tolerancia

2023.11.16. 09:11

Bukta a jogsiját: ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök Jászberényben

A nő szerda kora reggel bukott le egy rendőri ellenőrzésen.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök november 15-én a kora reggeli órákban Jászberény belterületén. A járőrök megállapították, hogy a 27 éves nő úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A rendőrök a helyszínen elvették a sofőr vezetői engedélyét és előállították a rendőrkapitányságra – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mint jelezték, a Jászberényi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat nyomozást.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában!

– hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. Ez különösen veszélyes lehet az őszi és téli időjárás beköszöntével, hiszen erre az időszakra jellemző csapadéktól, párától csúszós, lefagyott utak a megszokottól eltérő vezetési technikát, nagyobb koncentrációt igényelnek. A rendőrség kéri, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában