Odafigyelés

2023.11.10. 15:00

Fahordás, gázpalackcsere – nem hagyják magukra a külterületen élőket a rendőrök a hidegben

A hidegebb időszakokban is nagy figyelmet fordítanak a vármegye rendőrei a tanyákon, szórványtelepüléseken élő emberekre.

Köllő Judit

Az egyenruhások a hidegebb időszakokban is nagy segítséget nyújtanak a tanyákon, vagy a településektől távolabb élők számára. Legfőképp egyedül élő, idős embereket támogatnak.

Akadnak olyan szépkorúak, akik csak jó szóra, vagy egy kis figyelemre vágynak, mások viszont konkrét segítséget kérnek. Előfordult, hogy fát kell hordani, vagy gázpalackot bevinni és felszerelni, illetve bevásárlásból cipekedő, nehezen mozgó embereknek is folyamatos támogatást nyújtanak.

Forrás: Police.hu

A vármegyei rendőrök a külterületi tanyákon élő idősekhez mindennap visszatérnek annak érdekében, hogy az ott lakók biztonságáról megbizonyosodjanak.

A vármegyei rendőr-főkapitányság arra is felhívja a figyelmet, hogy ha a napközben közterületen, padon vagy földön fekvő embert látunk, ne menjünk el mellette közömbösen, hanem hívjunk segítséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában