Még több várható

2023.11.09. 19:51

Újabb traffiboxot helyeznek ki a Jászkunságban – mutatjuk, hová kerül a következő sebességmérő doboz

Hamarosan újabb Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei helyszínre kerülhet traffibox. Az utak mellé kihelyezett sebességmérő pontot az egyik Szolnok környéki település belterületén helyezik majd el.

Hartai Gergely

Itt még a szandaszőlősi traffiboxot telepítik a munkások, hamarosan azonban újabb vármegyei településeken is felállítanak egy-egy ilyen sebesség-ellenőrző dobozt

Forrás: MW Archív

Fotó: Nagy Balázs

A minap a Szoljon Podcast adásában vendégeskedett Kosztyó Gábor a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Az alezredes akkor arról számolt be, hogy a szolnoki önkormányzattal korábban traffiboxot telepítettek Szandaszőlősön, a 442-es út mellett, és más ilyen eszközök előkészítése is folyamatban van. Utánajártunk, hol találkozhatnak legközelebb az autósok az utak mentén felállított, mobilizált berendezésekkel...

Mári Ilona, a vármegyei rendőr-főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatott, hogy a közeljövőben Rákóczifalva belterületén telepítenek ilyen eszközt.

– A traffiboxok elhelyezése az önkormányzatok kezdeményezésére történik, és amennyiben közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, a rendőrség az önkormányzattal együttműködve választja ki a helyszínt. Jelenleg még két önkormányzattal van folyamatban egyeztetés traffibox kihelyezéséről – informálta lapunkat a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában