Összefoglaló

2023.12.28. 13:55

A szolnoki ballonkabátos tolvaj vezeti a bizarr esetek szeptemberi toplistáját

Babakocsit, egy nappal később kerékpárt lopott egy ballonkabátos tolvaj Szolnokon. Nem dokumentálta sem a horgászatot, sem a zsákmányt az a pecás, akit a Holt-Tiszánál kaptak el a halőrök. Halálos baleset is történt a Jászkunságban szeptemberben.

Pakainé Pusztai Nóra

A ballonkabátos, babakocsis elkövető

Forrás: Police.hu

Ballonkabátban lopott babakocsit Szolnokon

Bizarr fotó készült egy ballonkabátos idegenről egy szolnoki társasház előtt. Az esetről dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője részletesen beszámolt.  

– Tavaly novemberben egy férfi bejutott egy szolnoki belvárosi társasházba. A lépcsőházból eltulajdonított egy ott tárolt 106 ezer forint értékű babakocsit a benne található kullancsriasztóval. Másnap délután aztán visszatért, s a földszintről ellopott egy 28-as, lezáratlanul hagyott 67 ezer forint értékű kerékpárt, annak lakatpántjával együtt – fogalmazott.

A babakocsit és a kerékpárt is megtalálták az eljárás során a rendőrök és visszaadták azokat tulajdonosaiknak. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt.

Jogosítvány nélkül vezetett, kábítószert is találtak a jászberényi férfinél

Drámai fordulatot vett az igazoltatás, amikor a rendőrök átvizsgálták egy jászberényi férfi ruházatát. A vármegyei rendőrök különös dologra lettek figyelmesek, kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak nála. Nem elég, hogy a helyszíni kábítószer teszt is pozitív eredményt mutatott, még jogosítványa sem volt.

Szabálysértő pecást csíptek fülön a Holt-Tiszánál

Tetten értek egy több súlyos szabálytalanságot is elkövető horgászt az Alcsiszigeti Holt-Tiszán a Tisza Horgászegyesület halőrei. Nem dokumentálta sem a horgászatot, sem a zsákmányt. A horgász megtartható méret feletti pontyot zsákmányolt, melyet a nádasban elrejtve lekötött. A bizonyítékok alapján a halőrök megtették a feljelentést, a szabálytalankodó pecás pedig arra számíthat, hogy több évre eltiltják a holtágon való horgászattól.

Halálos baleset történt Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, hárman pedig megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. Egy személyautó közlekedett Szolnok irányából Karcag felé, mikor áttért a menetiránya szerinti bal oldalba és ott frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő kisbusszal. A baleset következtében a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette, míg utasa életveszélyes, valamint a kisbusz két utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

Titokban és izgatottan készültek a nagy eseményre a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai

Megható nyugdíjazás: lezárult egy korszak. Szemán Ferenc alezredes 1985-ben járőrként kezdte pályafutását a Jászberényi Rendőrkapitányságon, melyhez 38 esztendőn át hű maradt. Nyugdíjba vonulása alkalmából kollégái meglepetéssel búcsúztatták. Szirénázó Ladával vitték a kapitányságra a búcsúzó jászberényi alezredest

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában