Vádemelés

2023.12.08. 07:00

Felgyújtotta a házat egy örményesi férfi, ahol szívességből lakhatott

Az ingatlanban közel félmillió forintos kár keletkezett

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 66 éves örményesi férfival szemben, aki felgyújtotta a házat, ahol szívességből lakhatott – tájékoztatott az ügy részleteiről dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi Örményesen ez év július 18-án este 8 óra előtt szándékosan felgyújtotta azt a kertes házat, amelyben szívességi használóként lakott. A férfi a szobában, a konyhában és a folyosón benzint locsolt szét, majd egy égő gyufát dobott a szoba közepére, és hagyta, hogy a tűz a ház többi helyiségébe is átterjedjen.

A tűz miatt a szoba teljesen kiégett, a szoba berendezése megsemmisült, a konyha és a folyosó szintén kiégett, a födém részben leszakadt. Az ingatlanban közel félmillió forintos kár keletkezett. A tüzet egy bejelentés után tűzoltók oltották el, a tűz a szomszédos épületeket, illetve a természeti környezetet nem veszélyeztette.

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában