Gyújtogatónak hitte

2023.12.05. 11:26

Félholtra vert egy hajléktalan nőt egy őrjöngő férfi Szolnokon

Súlyosan megvert egy hajléktalan asszonyt egy férfi Szolnokon. Az elkövető azt hitte, a nő gyújtott fel két garázst és egy szemetes konténert a Vegyiművek lakótelepen. Tévedett.

Hartai Gergely

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év nyolc hónap börtönre ítélte és négy évre eltiltotta a közügyektől azt a 46 éves büntetett előéletű férfit, aki 2020. november 5-én néhány perccel este kilenc óra után Szolnokon, a Vegyiművek lakótelep egyik lépcsőháza előtt úgy megvert egy hajléktalan nőt, hogy arccsonttörést és közvetett életveszéllyel járó agysérülést szenvedett – tájékoztatta hírportálunkat a megdöbbentő esetről a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A törvényszék arról is beszámolt, hogy a férfi azért emelt kezet az általa korábbról látásból ismert nőre, mert arra gyanakodott, hogy aznap este, a közelben ő gyújtott fel két garázst és egy szemetes konténert.

Az ügyben 2021. december 9-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A sértettet, egyben az ügy koronatanúját hónapokig nem sikerült megtalálnia a hatóságoknak, ezért a bíróság összesen hét tárgyalást volt kénytelen tartani, mígnem az utolsón, 2023. november 23-án ítéletet hozott. Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában