Sokba került nekik

2023.12.21. 11:05

Precízen kidolgozták a tűzifa lopásának tervét a madarasi tolvajok, a térfigyelővel azonban nem számoltak – videóval

Az erdészet kivágott fáival szerette volna ingyen megoldania fűtést a trió. Pechükre azonban lebuktak.

Kovács Berta

A három férfi egy teherautóba pakolta az ellopott tűzifát

Forrás: Részlet a videóból

Bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt állította bíróság elé a Tiszafüredi Járási Ügyészség azt a három kunmadarasi férfit, akik ellopták a helyi erdészeti társaság által kivágott tűzifát.

A vád szerint a három férfi előzetesen megállapodott abban, hogy a lakóhelyük közelében lévő külterületi, fás területekről tűzifát lopnak majd. Az akcióhoz megtévesztés céljából a helyi erdészeti társaság feliratával ellátott kabátokat is beszereztek.

A három férfi idén október és november között négy alkalommal is megjelent a kiszemelt erdőrészletnél, ahonnan az erdészeti társaság által már kivágott és összekészített tölgy, juhar és akác tűzifát loptak el. Az eltulajdonított fa összértéke mintegy 561 ezer forint.

A tűzifa egy részét még megtalálták a férfiaknál, azt lefoglalták, így az okozott kár részben megtérült.

A bíróság az egyébként büntetlen, cselekményüket megbánó férfiakat az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki, és őket 1 év 10 hónap végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá vagyonelkobzást rendelt el velük szemben az ellopott tűzifa összegének erejéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában