Tüzet nyitott

2024.01.11. 18:30

A sofőr a csomagtartóba rejtette a fegyvert, amivel több lövést is leadott Földváron

Idényen kívül két őzgidát és egy nyulat ejtett el egy tiszakeszi férfi Tiszaföldvár közelében még tavaly augusztusban. A zsákmányt a csomagtartóba pakolta, majd elindult. Nem sokkal ezután igazoltatták a rendőrök.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Bár vadászterületen, de idényen kívül ejtett őzgidákat és nyulat egy tiszakeszi férfi Tiszaföldvárnál augusztusban.  Saját, engedély nélkül tartott, szovjet gyártmányú, egylövetű puskájával lőtte le a vadakat, melyeket az autójába pakolt. Az orvvadász nem sokkal ezután rendőrökbe botlott. 

– A vádirat szerint a férfit Tiszaföldvár közelében igazoltatták a rendőrök, akik megtalálták a gépkocsijában az engedély nélkül tartott egylövetű – lőfegyvernek minősülő – puskát, 23 töltényt, valamint az elejtett állatokat – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi kocsijában megtalált lőfegyver
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

 A Kunszentmártoni Járási Ügyészség orvvadászat, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat egy 43 éves férfival szemben. Amennyiben az előkészítő ülésen a férfi beismerő vallomást tesz, úgy az ügyészség 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés kiszabására, valamint az engedély nélkül tartott lőfegyver és lőszerek elkobzására tett indítványt a vádiratában.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában