Állatkínzás

2024.02.29. 10:30

Farkát csóválva közelített a kutya a férfihez Cegléden, karddal metszette el az állat torkát

Egy barátságos kóbor kutyán élte ki bosszúját egy férfi Cegléden.

Rózsa Róbert

Brutális állatkínzás részleteiről számolt be kedden a Pest Vármegyei Főügyészség közleménye nyomán a ceglédi városháza. Eszerint 2023 júniusában, Cegléden egy férfi kikötötte az utcán pónilovait, majd otthagyta a patásokat. A lovakat kisvártatva kutyák támadták meg, a férfi pedig elhatározta, hogy végez a kutyákkal, gazdájukat pedig elszámoltatja.

kutya, mancs
Illusztráció
Forrás: Getty Images

Ezért egy szamurájkarddal felfegyverkezve visszatért a támadás helyszínére, ott viszont csak egy kóbor ebet talált, amelyről úgy sejtette, köze volt a támadáshoz.

A férfi leguggolt, és magához édesgette a csaholó, farkát csóváló kutyát. Az állat a hátára is feküdt, ami a kutyáknál közismerten a barátkozás jele. Ekkor azonban simogatás helyett a férfi lesújtott a karddal, és elvágta a kutya torkát, majd elhajtott, a szerencsétlen állat pedig hosszas szenvedés után elpusztult.

A férfi ellen a Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt állatkínzás vétsége miatt. Az illető ellen más bűncselekmény miatt is folyik eljárás, mivel korábban már akadályozott egy autóra elrendelt végrehajtást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában