Jászkunság

2024.03.11. 11:59

Alvó felesége mellkasára térdelt, majd addig szorította a nyakát, amíg már nem mozdult

A szegedi férfi alvó feleségét ölte meg, a közöttük lévő kapcsolat már évekkel ezelőtt megromlott.

Kovács Berta

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

fojtogatás, gyilkosság
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2019 óta élt házasságban a feleségével. A férfi és a felesége közötti kapcsolat a közös gyermekük születése előtti időben kezdett megromlani, egyre többször veszekedtek, mivel a nő próbálta rávenni a férjét, hogy külső segítséget vegyen igénybe a nehézségei rendezéséhez. A családi gondjaik azonban ennek ellenére sem oldódtak meg. 

Volt, hogy a férfi hosszabb időre elköltözött családjától úgy, hogy a felesége csak később tudta meg, hol tartózkodik. Mindezek következtében a házasságuk válságba került, 2022 tavaszától veszekedéseik állandósultak.

A férfi a feleségével és közös gyermekükkel 2022. november 15-én Szegeden tartózkodott, amikor a kora éjszakai órákban vita, hangos szóváltás alakult ki köztük a kapcsolatukról. A vitát követően nő a hálószobában lefeküdt, majd elaludt.

A férfi ezt követően, éjfél után a hálószobában, az ágyon fekvő, alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát és addig szorította, amíg a nő nem mozdult. A férfi cselekménye közben a nőt az ágy és a fal közötti résbe, a padlóra sodorta. A nő a helyszínen az életét vesztette.

Itt történt a gyilkosság
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A gyermekük ekkor már a lakás másik szobájában aludt, a cselekményt nem észlelte.

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetést, közügyek gyakorlásától való eltiltást és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárást indítványozta, tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában