Vádemelés

2024.03.26. 09:48

Kétszer is támadás érte ugyanazt a kenderesi szórakozóhelyet az éj leple alatt

A rongálók negyedmilliós kárt okoztak a vendéglátóhely tulajdonosának.

Mészáros Géza

A Karcagi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat két 26 éves kenderesi férfivel szemben, akik egy kenderesi vendéglátóhely ablakait törték be kövekkel. A történtekről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

kődarab
Az elkövetők a képen látható kődarabot használták az ablak betöréséhez
Forrás: Rendőrség

A vádirat szerint a két férfi először egy évvel ezelőtt, tavaly március 22-én éjjel törte be kődarabokkal egy kenderesi vendéglátóhelynek mind a négy utcafronti ablakát, mellyel a tulajdonosnak mintegy 112 ezer forint rongálási kárt okoztak.

A férfiak közül az egyik 2023. április 20-án éjjel másodszorra is megjelent ugyanazon vendéglátóhely előtt, és annak az utcafronti ablakait kődarabokkal ismét betörte, ezúttal 136 ezer forint kárt okozva.

betörött ablak
A betört ablak
Forrás: Rendőrség

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen férfiak közül az egyik esetében – aki csak az első cselekményben vett részt – közérdekű munka büntetés, míg a másik férfi esetében végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a férfiak az okozott kárt fizessék meg a tulajdonosnak.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában