Figyelmetlenség

2024.03.13. 18:00

A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott egy sofőr Jászárokszállásnál

A fénysorompó tilos jelzést mutatott, a Heves vármegyei férfi mégis a sínekre hajtott Jászárokszállásnál tavaly augusztusban. A közeledő szerelvény elsodorta az autót, a helyszínelés miatt fél napon át vonatpótló buszok közlekedtek. A sofőr ellen vádiratot nyújtott be a Szolnoki Járási Ügyészség.

Pakainé Pusztai Nóra

A vád szerint a férfi 2023. augusztus 12. napján a kora délutáni órákban Jászárokszálláson közlekedett személygépkocsijával és 2 utasával együtt. A 31 éves Heves vármegyei sofőr a vasúti kereszteződéshez érve figyelmetlensége miatt csak utasa jelzésére észlelte, hogy a fénysorompó tilos jelzést ad. Még az sem tűnt fel neki, hogy jobbról egy vonat közeledik.

ügyészség,sínekre hajtott,autó,baleset,vonat
A képen a balesetet szenvedett személygépkocsi látható
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

 – A sofőr fékezni kezdett, azonban ennek ellenére a vasúti szerelvény bal oldala a személygépkocsi bal első részének ütközött – közölte az esettel kapcsolatban dr. Lánczi Rajmund, a Szolnoki Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője. Hozzátette: a balesettel összefüggésben személyi sérülés nem történt, a szerelvényben és a személygépkocsiban anyagi kár keletkezett. A vasúti pálya a baleset napján mintegy három és fél órán keresztül le volt zárva, ami miatt az érintett vonat 194 perc késett, valamint másik 4 járat kimaradt, helyettük az adott szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekedtek.

– A vádlott így gondatlan cselekményével nem csak a vasúti közlekedés biztonságát és az abban részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette, hanem a járatok kimaradásával a vasúti közlekedés, mint közérdekű üzem működését is jelentős mértékben megzavarta – fogalmazott. 

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában