Döbbenetes

2024.04.08. 18:50

Holland magokból akart kendert termeszteni – a Tiszafüredi Járási Ügyészség emelt vádat a férfi ellen

Otthoni termesztéshez rendelt Hollandiából kender-magokat egy férfi. A Tiszafüredi Járási Ügyészség kábítószer készítés elősegítésének bűntette miatt emelt vádat ellene.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Valószínűleg pénzt akart szerezni, az a 40 éves férfi, aki ennek érdekében Hollandiából rendelt kender-magokat.

A fóliasátor
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

– A vád szerint a férfi 2023. augusztusában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot. Az ismeretlen személy a vádlott által megrendelt 14 darab növényi magot egy csomagküldő szolgáltató igénybevételével levélküldeményben kísérelte meg eljuttatni a vádlott lakcímére, azonban a küldeményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága 2023. augusztus hó 7. napján Budapesten egy ellenőrzés során megtalálta és lefoglalta – számolt be az eset részleteiről Dr. Lánczi Rajmund.

A Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője hozzátette: az eljárás során lefoglalt 14 darab mag mindegyike kendernövény érett és ép állapotú magja volt, melyekből optimális körülmények között 11-12 tő kendernövény tudott volna kifejlődni, mely növény kábítószer hatóanyagot tartalmaz. 

Kiderült továbbá: a férfi a termesztéshez lakóházában egy kis alapterületű, belülről hőtükörfóliával burkolt és külön megvilágítással rendelkező sátrat is felállított.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság hoz majd döntést

– tette hozzá dr. Lánczi Rajmund.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában