Pályázat

2024.04.09. 17:00

A „tűzpasát” is vászonra viszik a jászkunsági diákok

Még két hétig várják a jászkunsági diákok alkotásait a tűzoltóság pályázatára, amelyen értékes díjak találnak gazdára.

Rózsa Róbert

Már csak két hétig lehet benyújtani pályaműveket vármegyénkből az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Alkotói Pályázatára – hívta fel a figyelmet kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Child,Hands,Drawing,With,Pencil,On,White,Paper,,Top,View.
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Mint írták, két témát választhatnak a pályázók: az egyik a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódik, a másik pedig a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” a jelmondata (Gróf Széchenyi Ödön alapította a magyar és a török tűzoltóságot is, utóbbival érdemelte ki a „tűzpasa” becenevet).

A diákok három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak kézműves alkotással, valamint korcsoport nélkül digitális alkotással. Emellett a történelmi témát kedvelők irodalmi műveiken keresztül is bemutathatják Gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát.

A pályaműveket korcsoport és kategória megjelöléssel április 21-éig lehet benyújtani postán vagy e-mailen – előzetes egyeztetés után akár személyesen is – a fővárosi vagy a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon.

A területi versenyek első helyezettjei automatikusan részt vesznek az országos versenyen, amelynek díjátadó ünnepségét június 14-én Budapesten, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában tartják. Az országos verseny győztesei értékes díjakban és különdíjakban részesülnek. Az az iskola, amelyből létszámarányosan a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet, amely együtt jár egy iskolai tűzoltó-bemutatóval és tűzvédelmi oktatással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában