VIDEÓK+GALÉRIA

2019.06.19. 20:49

Iszonyatos vihar tombolt a megyében, rengeteg a kár

Szerdán kora este kezdett sötétedni az égbolt a megyeszékhely felett, mint kiderült, egy hatalmas zivatarvonal haladt át az országon észak felé.

Szoljon.hu

Utoljára frissítve: 2019. június 20., 14:00

Több olvasói jelzést is kaptunk a vihar által okozott károkról és fennakadásokról. Szolnokon például több utca is járhatatlanná vált a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadéktól. A csatornákból ömlött a víz, a Rákóczi út, a Meder utca, a Gábor Áron tér és a Bercsényi utca környékén térdig állt a szenny- és esővíz keveréke.

https://streamable.com/0oxny

https://streamable.com/hyxmd

A Széchenyi körút kapujában lévő aluljáró annyira telítődött, hogy bekövetkezett a legszörnyűbb: több autó is elmerült.

Fotó: Facebook
A fotókat és a videókat köszönjük Sztrunga Döme olvasónknak!
A fotókat és a videókat köszönjük Sztrunga Döme olvasónknak!
A fotót köszönjük Lapusnyik Fruzsina olvasónknak.

A szolnoki Gárdonyi Géza utcát szintén elárasztotta a víz, de elöntött utcákról kaptunk információt a Tallinn városrészből, és még Kunszentmártonból is. (A videót Horváth Zoltánné, kunszenti olvasónk készítette. Köszönjük!)

https://streamable.com/whmbm

Eközben a szolnoki vasútállomás aluljárójában:

Olvasónk fotója. Köszönjük!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga, azaz másodfokú riasztást adott ki felhőszakadásra Jász-Nagykun-Szolnok megyében is, ami azt jelenti, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Később tették közzé az információt, miszerint 24 óra leforgása alatt 62 mm csapadék esett Szolnokon. Hozzáfűzték, többfelé egy havi csapadék zúdult le rövid idő alatt.

Fotó: Időkép

Eközben a katasztrófavédelem arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy kigyulladt egy hodály Tiszasas külterületén, melynek következtében megsemmisült a mintegy négyszázötven négyzetméteres épület tetőszerkezetének nagy része. A kunszentmártoni és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Információink szerint a 4-es főút szajoli szakaszán baleset történt, áll a forgalom Debrecen irányába. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyletétől azt az információt kaptuk, hogy a vihar következtében egy villanyoszlop az útra dőlt, annak eltávolításáig félpályás útlezárás van az érintett szakaszon.

Később derült ki, hogy szintén a 4-es főúton, Szajol közelében kigyulladt egy kisteherautó. A jármű motortere, az utastere és a raktere is égett. A lángokat eloltották a szolnoki hivatásos tűzoltók.

Friss információ, hogy a szolnoki József Attila út és a Nagy Imre krt. kereszteződésében a forgalomirányító lámpák egy része nem működik, csak a gyalogosok lámpái üzemelnek.

Vezessenek óvatosan és türelmesen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában