KÉK HÍREK

2019.01.17. 11:27

Megyei betörőbandát kapcsolt le a rendőrség

Társasházi lakásokra specializálódott az a betörőbanda, amelynek tagjait Tiszakürtön és Cibakházán fogták el a rendőrök kedden.

Forrás: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányságon még 2018 októberében indult eljárás lopás kísérlet elkövetése miatt. Az ismeretlen akkor egy szolnoki, kilencedik emeleti ingatlan zárját megrongálva jutott be a lakásba, azonban az otthon tartózkodó sértett megzavarta, így elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozói és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek.

Az elkövetési módszert elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy több szolnoki és több megyén kívüli eset is hasonlóságot mutat, a betöréseket feltehetően ugyanazon elkövetői kör tagjai követték el. Általában nappal törtek be a lakótelepi lakásokba, ahonnan jellemzően készpénzt, arany ékszereket és karórákat vittek el.

A hónapokon át tartó alapos nyomozás és kiváló szakmai együttműködés eredményeként a nyomozók a „Tisza” Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály beosztottjainak közreműködésével 2019. január 15-én Tiszakürtön és Cibakházán fogták el a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható cibakházai lakosokat.

Fotó: police.hu

A nyomozók a 42 éves K. Jánost, a 43 éves T. Ernőt, a 36 éves H. Richárdot, és a 42 éves M. Lászlót gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Fotó: police.hu

A rendőrök a gyanúsítottaknál tartott kutatás alkalmával betöréshez használt eszközöket, készpénzt, továbbá ékszereket találtak és foglaltak le – közölte az eset részleteit a Szoljon.hu-val a megyei rendőrség sajtóügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában