RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS/FRISSÍTVE

2018.03.18. 12:18

Megyénkben 15 ezer háztartásban volt áramszünet vasárnap

Éjfél óta ötvenhét alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit az időjárással összefüggő esetekhez megyénkben.

Kidőlt fák, forgalmat akadályozó faágak, árokba csúszott járművek miatt érkeztek a bejelentések. Több településen áramkimaradások voltak.

Jelentős munkát ad a téli időjárás megyénk tűzoltóinak is. Vasárnap eddig 57 esetben kérték a tűzoltók segítségét megyeszerte, melyből ezidáig ötven káreseményt fel is számoltak.

A megye tűzoltóegységeit elsősorban kidőlt fák eltávolítása érdekében riasztották, emellett árokba csúszott gépjárművek mentéséhez is kértek segítséget, továbbá egy Mezőtúr és Nagylapos között meghibásodott vonat utasait segítették a Szolnokról érkezett mentesítő vonatra átszállítani a mezőtúri hivatásos egységek.

Országszerte fennakadásokat, baleseteket, forgalomkorlátozásokat okozott az időjárás – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem sajtóosztályától.

Az E.ON sajtószóvivője vasárnap délelőtt az MTI-vel azt közölte, 15 ezer fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás megyénkben.

Varga Ivett tájékoztatása szerint a leginkább érintett település Tiszaföldvár, Mezőtúr, Karcag, Öcsöd, Túrkeve és Törökszentmiklós; összesen 15 ezer fogyasztási helyen volt probléma. A meghibásodásokat jellemzően a vezetékekre rakódó jég súlyterhelése miatti vezetékszakadások, oszloptörések okozták – tette hozzá.

A javítást hátráltatta, hogy a felázott, sáros talajú helyszínek sok esetben csak lánctalpas járművel voltak megközelíthetőek, és egy-egy vezetékszakaszon három-négy különböző ponton is sérült a villamos hálózat – mondta a sajtószóvivő.

Varga Ivett szólt arról is, hogy az E.ON a hétvégére megerősített ügyeletet rendelt el, szerelőik és szerződött partnereik az esti óráktól teljes létszámban dolgoztak az ónos esővel és erős széllel érkező hóvihar okozta üzemzavarok elhárításán.

A viharos időjárás az E.ON szolgáltatási területén legnagyobb részben Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyéket érintette, ezért szerelőket csoportosított át ezekbe a régiókba – közölte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a személy- és vagyonbiztonság megóvása, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében folyamatos volt a rendőri jelenlét a teljesen vagy részlegesen áram nélkül maradt tizenkét településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában