katasztrófavédelem

2020.10.07. 14:00

Szén-monoxid szivárgott egy szolnoki lakásban

A tulajdonos a macskájának viselkedéséből gyanakodott a bajra. Ezenkívül kisebb káresetek történtek a megyeszékhelyen

Fotó: Vágó B. Endre

Kettéhasadt és a gyalogosforgalmat veszélyeztette egy nagyméretű fa kedd délelőtt Szolnokon, a József Attila úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a problémát – adta hírül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Mintegy százötven méter hosszan égett száraz fű kedd délután a 4-es számú főút mentén, Szolnoknál. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Szén-monoxid szivárgott kedd este Szolnokon, egy Városmajor úti harmadik emeleti társasházi lakásban. A tulajdonos a szolnoki hivatásos tűzoltóknak elmondta, hogy nincs szén-monoxid érzékelő a lakásban, de fürdés közben rosszul érezte magát, illetve a macskája nyugtalan viselkedéséből következtetett a bajra, emiatt megkezdte a szellőztetést és elhagyta az ingatlant.

A lakót a mentők kórházba szállították. Az egység valóban magas koncentrációban mért szén-monoxidot, illetve átvizsgálta a negyedik emeleti lakásokat is, azokban kis mennyiségben mutatta ki a mérgező gázt, ezért felhívta a lakók figyelmét a folyamatos szellőztetésre. A gázszolgáltató szakemberei a lakást kizárták a hálózatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában