ABÁDSZALÓK

2018.01.29. 20:04

Átadták az idei Abádi Benedek Emlékplakett kitüntetéseket (galéria)

Ünnepi testületi ülés keretében adták át hétfőn délután az Abádi Benedek Emlékplakett kitüntetéseket. A szalóki Városháza dísztermében megtartott alkalom versszóval és Balogh Gyula polgármester köszöntőjével indult.

Ujvári László

dav

A településvezető szavai szerint, az elismerést azok kaphatják, akik munkájukban hosszú időn át kiemelkedőt alkotnak, a közösségért és Abádszalókért dolgoznak. Aláhúzta: a vonatkozó rendelet értelmében, évente kizárólag két ilyen elismerést ítélhet oda a képviselő-testület.

Idén Szivák Ilona, valamint a Csillaghúr Népdalkör és Citerazenekar munkáját ismerte el a város.

Hosszú méltatásban sorolták Szivák Ilona, nyugalmazott igazgatási főmunkatárs érdemeit, szakmai pályáját. Mint elhangzott: egész életében lokálpatrióta lelkülettel, magas minőségben végezte szerteágazó közszolgálati munkáját.

Tevékenységével, életművével hozzájárult a város kulturális emelkedéséhez, értékeinek gyarapodásához.

A szalóki Csillaghúr Népdalkör
Fotós: Ujvári László

Fennállásának huszadik évfordulója alkalmából kapta meg a rangos kitüntetést a Csillaghúr Népdalkör és Citerazenekar. A csoport hosszú ideje hozzájárul az Abádszalókról alkotott jó hírnév öregbítéséhez és megtartásához.

Fotós: Ujvári László

A hagyományőrző népdalkör vezetője, Sáfár Lászlóné vehette át az elismerést, de a csoport minden jelenlévő tagja névre szóló oklevelet kapott. A kitüntetéseket Kovács Sándor, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Balogh Gyula polgármester

adta át.

Az ünnepség végén Szivák Ilona mondott köszönetet, elismerését szüleinek ajánlotta. A becsület, az önzetlen segítségnyújtás, és az elődök tiszteletének fontosságát hangsúlyozta.

– Abádszalókon éltem le az eddigi életemet, ami ezután sem fog megváltozni – fogalmazott.

Sáfár Lászlóné, a Csillaghúr Népdalkör vezetője is háláját fejezte ki, amiért elismerték a csoport két évtizedes munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában