ÁTVERÉS

2018.02.28. 12:37

Még mindig sokan bedőlnek az árubemutatóknak

A fogyasztóvédelem munkatársai ismét felhívták a nyugdíjasok figyelmét az árubemutatós vásárlások és az egészségügyi vizsgálatnak álcázott vásárlások veszélyeire.

Szilvási Zsuzsa

A Szolnoki Járási Hivatal fogyasztóvédelmi osztálya a Szolnoki Rendőrkapitánysággal együtt előadást tartott a Szolnoki Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesület klubvezetői számára. A tájékoztatás kitért a meggondolatlan vásárlások veszélyeire, az árubemutatók új formáinak ismertetésére is.

Az idős fogyasztókat általában könnyű meggyőzni arról, hogy egészségük érdekében vásároljanak egészségmegőrzőnek hirdetett termékeket.

Néha a teherbíró képességüket meghaladó áruhitel igénybevételével is. A termék tulajdonságaira, jellemzőire, illetve az áruhitel feltételeire vonatkozó szóbeli tájékoztatás azonban lényegesen eltérhet a szerződésben rögzítettektől.

Érdemes ezért alaposan áttanulmányozni az adásvételi és kölcsönszerződést, hiszen az aláírást követően már kötve vagyunk az abban foglaltakhoz.

Amennyiben a fogyasztók úgy döntenek, hogy részt vesznek ilyen jellegű bemutatón, fontos, hogy alaposan tanulmányozzák át a szerződéseket.

Az üzletkötők nyomására se írjanak alá semmit, mielőtt meggyőződtek volna annak tartalmáról. Lehetőség szerint ilyen nagyobb összegű szerződések megkötése előtt kérdezzék meg arról hozzátartozóikat, orvosukat, ismerőseiket a nagyobb baj elkerülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában