KUNSZENTMÁRTON

2018.02.01. 14:40

Nőket vezetnének vissza a munkába Tiszazugban

„Nők munkapiaci reintegrációja a Tiszazugban” címmel tartottak tájékoztatót a minap Kunszentmártonban. 

Joó Zsuzsa

A hamarosan pályázati pénzből megvalósuló Nő-Köz-Pont célja, hogy a Tiszazug térségében élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetésével elősegítse a nők foglalkoztathatóságát.

Mindemellett a munkaerőpiacra való bekerülését vagy éppen visszakerülését, és ezen keresztül a családok helyzetének javítását is feladatul tűzték ki. A programok megvalósításában a Kunszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal mellett a FICSAK, azaz a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete is közreműködik.

Wenner-Várkonyi Attila elmondta, a pályázat egyebek között egy műszakos munkahelyek megteremtésében is gondolkodik, hiszen mindenki tudja, hogy a több műszakos munkarendben alig tudnak dolgozni a kisgyermekes édesanyák.

Ugyanakkor a munkaadók azt is nehezen tolerálják, ha a gyermek betegsége miatt kell táppénzre menniük. Javaslatokat dolgoznak ki ezen problémák megoldására. A program februárban indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában