MESÉLŐ UTCANÉVTÁBLÁK

2018.02.06. 19:55

Szépítenék Szolnok utcanévtábláit, a lakosoktól várják az ötleteket

Egyedi és különleges tűzzománc utcanévtáblákkal szeretné megszépíteni a várost a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. Mesélő utcanévtáblák Szolnokon címmel hirdetnek pályázatot a megyeszékhely lakosainak.

Hutter Zsófia

A tűzzománc egy sok ezer éves, iparművészeti és képzőművészeti technika. Kemencében fém alapra égetik az üvegből, festékkel készült képet.

A zománc az ötvösség több ezer éves díszítőanyaga. Intenzív színe, jellemző fénye, sokakat felvidít. Mint megtudtuk, bármelyik korosztálytól várják a belvárosi utcákhoz kapcsolódó kedves emlékeket. Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek.

Ezek lehetnek akár nagyszülőktől hallott történetek, vagy éppen az iskolai történelemórákon megragadt információk. Rajzos vagy írásos formában is.

Mint ahogy az a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. közleményében olvasható, az a cél, hogy kiderüljön, milyen táblákat látnának szívesen a megyeszékhelyen élők. Emellett a beküldött ötletekkel a tervezői munkát is szívesen gazdagítanák.

Borítókép: Szarvák Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában