PARKOLÁSHOKK

2018.02.25. 18:29

Íme, a bosszantó szolnoki parkolások III. része

Nem állunk le, tovább folytatjuk a szabálytalan, néha mókás vagy bosszantó parkolási technikákat megörökítő fotógyűjteményünket.

Szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

Első két fotógyűjteményünket igen sokan nézték meg és kommentelték, ezért készültünk egy újabb válogatással.

Sajnos nem kell órákig járnunk a várost, hogy ilyen és hasonló parkolási művészeket fotózzunk, szerencsére mindig adnak szerkesztőségünknek munkát.

Amennyiben önök is találkoznak hasonló esetekkel, kattintsanak egy képet és küldjék el nekünk a [email protected] e-mail címre, mi pedig a rendszámok letakarása után közzétesszük azokat következő gyűjteményeinkben!

Na, de kezdjük is.

Ékes példákkal találkozhatunk a szolnoki „egyes parkolóban”, ahol aztán minden percben bosszankodhatunk legalább egy-két parkoló autón.

Forrás: Beküldött fotó

Egyszerűen nem értjük meg, miért nem lehet a két vonal közé parkolni. A fekete jármű szabálytalan parkolása miatt a Ford sofőrje is szabálytalanul kényszerült parkolni.

Így a bal oldali „szabad” parkolóhelyre máris csak egy motoros tud úgy megállni, hogy tutira ne sérüljön be- és kiszálláskor egyik jármű sem. Bosszantó. Nagyon.

Következő fotónkat is egy olvasónk küldte, Szolnok egyik kisebb utcájában.

Forrás: Beküldött fotó

Ezt talán nem is szükséges megmagyarázni, több okból is rosszul sülhet el a szituáció. Itt a bal oldali autóra álltak így rá. Ha elölről is ilyen közel állnak hozzá, szerencsétlen Lupo-tulajdonos bizony nem tud elindulni anélkül, hogy körbekérdezze a közeli házakban lakókat, nem engendé-e ki valaki. Ha pedig sietnie kellene valahova, például munkába, esélye sem lenne beérni. Nem szép dolog.

Harmadik képünk a Felső Szandai rét parkolójában készült.

Forrás: Beküldött fotó

Keresztbe, előre-hátra belógva, mindenhonnan nézve szabálytalanul. Ezen csak kacagni tudtunk, hiszen a parkoló végében kapták lencsevégre, ahol valószínűleg nem akadályoz, veszélyeztet vagy tart fel senkit sem, mégis szabálytalan.

Egy szombat délelőttön, amikor tömve vannak a parkolók, talán nem is tudott volna így megállni.

Következő képünk szintén egy szolnoki bevásárlóközpont parkolójában készült.

Forrás: Beküldött fotó

Oké, lehet, hogy a fehér autó sofőrje rendelkezik mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal, de az akkor sem jogosítja fel arra, hogy ilyen arrogánsan, csodálatosan keresztben parkoljon le.

Lenti fotónkat a szolnoki Kulcs utcában lőttük.

Forrás: Szoljon.hu

Egy ugyanekkora autót vezetve máris nem férünk el mellette anélkül, hogy a padkára kormányoznánk, a növényeket pedig szépen ledúrnánk.

Előtte és mögötte ráadásul volt még egy csomó hely, így aztán tényleg nem tudjuk elképzelni, vajon mi akadályozta a sofőrt a normális parkolásban.

Most pedig következzen a ráadás, a háromfős szerkesztőségünk háromfős zsűrije által kinevezett első helyezett.

Forrás: Beküldött fotó

A Széchenyi városrészben szinte minden lépéssel ilyen példákba botlunk. A háttérben látható, autó kijárat felirattal ellátott ajtó mögött pedig egy gépjármű parkol, melynek sofőrje újfent patthelyzetben találta magát.

Még ha pár percre is parkolnak az emberek más garázsa elé, az akkor is szabálytalan és hihetetlenül bosszantó. Hogyan lehetne másképpen, még feltűnőbben és egyértelműbben jelezni, hogy senki ne parkoljon más kapujába vagy más garázsa elé?

Persze, ha rendőrt hív az érintett, sokszor még a szabálytalanul parkoló sofőr háborodik fel. Bosszantó.

Reméljük, jól szórakoztak eheti válogatásunkon is, nemsokára érkezünk a következővel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában