Rablás

2018.03.05. 16:25

Előzetes letartóztatásba került a jászapáti baltás rablás gyanúsítottja

A Szolnoki Járásbíróság 2018. március 5-én elrendelte az előzetes letartóztatását a huszonéves fiatalembernek.

Megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. március 2-án délután egy baltával fenyegetőzve rabolt ki egy élelmiszerboltot a Jász-Nagykun- Szolnok megyei Jászapátin.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember délután 14 óra 18 perc körül ment be az ABC-be. Előbb a boltban árusított termékekről érdeklődött, majd a kabátja alól elővett egy baltafejet és egy baltanyelet,azokat összeszerelte és az eladópultot megkerülve a pénztárgépnél álló eladóhoz lépett, majd a baltát az élével a riadt asszony mellkasától 20-30 cm távolságra tartva pénzt követelt tőle.

Az asszony megijedt, és a pénztárgép kasszáját kinyitotta, amelyből a férfi 50 ezer forint készpénzt vitt el. A rendőrök még aznap, 17 óra 15 perckor őrizetbe vették, és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy elszökjék, elrejtőzzék a hatóságok elől, illetőleg, hogy tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítást.

A végzés nem jogerős. A gyanúsított fellebbezést jelentett be, így a kérdésben, az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék dönt majd – közölte honlapunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában