SÚLYOSBÍTOTTÁK A BÜNTETÉSÉT

2018.04.06. 12:45

Flexszel fosztotta ki saját cége széfjét a kártyafüggő biztonsági őr

Másodfokon jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy biztonsági őr, de az ­elsőfokú ítéletnél súlyosabb mértékűt. Az ügyről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hon­lapunknak.

Mészáros Géza

A negyvenes éveiben járó, büntetlen előéletű férfi biztonsági őrként dolgozott egy jászladányi cég telephelyén. Az illető a szenvedélye miatt több százezer forintos kártyaadósságot halmozott fel, ezért úgy döntött, pénzt próbál szerezni.

Történt, hogy tavaly augusztus 13-án éjjel bement az általa őrzött cég irodaépületébe, kutatott, és az egyik szekrényben megtalálta a széfet. Nem tudta kinyitni, ezért magához vett egy flexet és szétvágta a fémdobozt.

A kazettában összesen 343 ezer forint készpénzt talált, ami egyébiránt épp fedezte a kártyaadósságát. Eltette, majd munkaideje végeztével elhagyta a telephelyet.

Az ügyben tavaly szeptemberben emelt vádat az ügyészség. Egy héttel később pedig a Jászberényi Járásbíróság már meg is hozta az elsőfokú döntést.

A férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyben a napokban született jogerős ítélet.

A Szolnoki Törvényszék a Jászberényi Járásbíróság ítéletét törvényesnek és megalapozottnak találta, a kiszabott büntetést azonban túlságosan enyhének.

Ezért a felfüggesztett börtönbüntetés tartamát hat hónapról tíz hónapra felemelte, és a férfit öt évre eltiltotta a biztonsági őri foglalkozás gyakorlásától is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában