JÓL VIZSGÁZOTT AZ EB

2018.04.02. 10:30

Három dolgot kell tudnia egy vakvezető kutyának, Odinnak mind megy

Pintér Erika és Odin, a vakvezető kutya sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett a minap Szolnokon. A különleges képességű kutyának és gazdájának élesben kellett bemutatnia, hogy önálló közlekedésre alkalmasak.

Hutter Zsófia

Schiff Mónika, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége-Vakvezetőkutya-kiképző Iskola vezetője arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a vizsga során három, előre begyakorolt útvonalból kellett húznia a vizsgázónak.

Ezeket a megmérettetéseket a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület felügyeli. Mint megtudtuk, a vakvezető kutya három dolgot tanul meg.

Akadály előtt megállni, akadályt kikerülni és létesítményt keresni, legyen az például gyalogátkelőhely vagy megálló. A legfontosabb mégis az, hogy a gazda tudjon fejben közlekedni.

Az iskola vezetője elmondta, Erika régi „kutyás”. Profi közlekedő, ügyes, és a kutyákkal is nagyon jó a kapcsolata. Odin már a harmadik eb, ami segíti őt a közlekedésben.

Ahogy Schiff Mónika fogalmazott, Odinnak első látásra, Erikának pedig első érzésre szerelem volt ez a kapcsolat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában