Jászkunság

2018.04.30. 11:20

Jász-Nagykun-Szolnok megye fürdői is készülnek május elsejére

Május elseje hagyományosan a strandszezon nyitánya is egyben. A hosszú hétvégének és a nyárias időnek köszönhetően valószínűleg igen sokan látogatnak ki ezekben a napokban megyénk fürdőibe. Körképünkben annak jártunk utána, milyen előjelekkel várják az idényt a jászkunsági fürdők.

Képünk csak illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Számunkra már jó néhány nappal ezelőtt megkezdődött a szezon – mondta el a szolnoki Juhász Linda, aki ha csak teheti, gyermekeivel a tiszaligeti strandon tölti az időt.

– A fiam és a lányom is rendszeresen jár úszóedzésekre, de ezen túl is gyakran jövünk. Úgy gondolom, épp elég a gyerekek számra, ha a téli időszakot kénytelenek a négy fal között tölteni. Ha kezd jó idő lenni, már jövünk is fürdőzni.

A szolnoki Liget Termálstrand és Élményfürdő idén egész nyáron változatlan rend szerint várja a pihenni és fürdőzni vágyókat. Az önkormányzat által tervezett nagyszabású beruházás ugyanis csak a szezon végeztével indul.

Amint Magyarné Bede Marianna műszaki igazgatótól megtudtuk, a karbantartási munkák végeztével a sátor bontása az elmúlt héten megtörtént. A nyári szezon nyitása hivatalosan a mai nap, április 30. A jegyárak változatlanok maradtak.

A jászárokszállási Termál- és Strandfürdő már pénteken megnyitotta kapuit. A létesítmény idén is szeptember végéig várja látogatóit. Az elmúlt hetekben folyamatosan azon dolgoztak a fürdő munkatársai, hogy megfelelő módon felkészülhessenek a nyitásra.

Az önkormányzati tulajdonú létesítmény vezetője, Telek Pál elmondta, hogy elvégezték a szükséges karbantartási munkákat, felújításokat, fákat ültettek, gondozták a zöldfelületeket a látogatók kényelme érdekében.

Képünk csak illusztráció
Forrás: Shutterstock

A tavaly átadott új gyermekmedencét is újabb kiegészítőkkel látják el. A legkisebbek számára is megfe­lelő látványelemekkel, játékokkal felszerelt medencét eddig is árnyékoló vitorlák védték a tűző naptól, amit rövidesen továbbfejlesztenek, ugyanis a medence partjára is kifeszítenek árnyékolókat. Tervezik még, hogy egy játszóteret is megépítenek a strandon.

Megyénk két legismertebb fürdőjében, Berekfürdőn és Cserkeszőlőn is telt házra számítanak a hosszú hétvégén.

– Szinte nyárias időt ígértek a meteorológusok a hétvégére, így bízunk benne, hogy megtelik a fürdő – magyarázta Perge József, a bereki strand igazgatója.

– Minden medencénk üzemel, felkészültünk a szezonra, a jegyáraink pedig változatlanok. Hasonló véleményen van Gál József, a cserkeszőlői fürdő vezetője is.

– Sok vendégre számítunk a négy nap alatt, hiszen a településen nagyszabású programsorozat is zajlik ebben az időszakban. Bár az új építkezésünk miatt egy területet lezártunk, azért újdonságokkal is várjuk a fürdőzőket. Az élménymedencében ugyanis új elemeket találnak. Áraink viszont változatlanok a tavalyihoz képest.

Külföldiek a kempingben

Túrkevén a szokásos karbantartási munkálatokat követően szombattól már az összes kinti medence is üzemel – mondta el Nagy Tiborné, a fürdő vezetője.

– Lényegesebb változások nincsenek, de a minimálbér emelkedése miatt kénytelenek voltunk kis mértékben árat emelni. A kempingben már egyre többen vannak, de a következő hetekben még folyamatosan számítunk külföldi vendégek érkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában