TOMAJMONOSTORA

2018.04.17. 16:28

Juhász Judit visszatért gyermekkora helyszínére, hogy segítse Tomaj kulturális életét

Gyerekkorát a faluban töltötte, a környéken és a megyében tanult. Most visszakerült szülőfalujába, ráadásul nagy tervekkel. A kulturális élet szervezőjeként úgy érzi, sokat tehet a faluért, a közösségért.

Ujvári László

Judit nagy tervekkel látott munkához

Fotó: Ujvári László

Nagyszerű gyerekkora volt Juhász Juditnak, olyan, amire örömmel emlékszik vissza. Sokat kapott a falutól. Édesanyjuk korai halála miatt édesapja nevelte fel őt és húgát.

Hálás érte édesapjának, hogy vigyázott rájuk, és minden jót igyekezet megadni nekik. Most azonban úgy alakult, hogy ő segíthet Tomajmonostorának. Nagy tervekkel vág neki az új kihívásnak...

Idén februárban került Tomajmonostorára, mint a művelődési ház vezetője. De nem új számára a település, egykor ő maga is tomaji lakos volt. Szívügyének tekinti a falu sorsát, úgy érzi, most hozzátehet valamit a közösséghez.

– Most a kreativitásom és a sokrétű tapasztalatom felhasználásával szeretnék hozzájárulni a település kulturális életének fejlődéséhez – magyarázta. Vallja, hogy egy jól megszervezett program élmény a lakosoknak, mely kiszakítja őket a hétköznapokból.

Céljai között szerepel a gyerekek kultúrához való viszonyának javítása. Ezt meglátása szerint minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni.

Judit nagy tervekkel látott munkához
Fotós: Ujvári László

Kisgyermekes családok részére olyan programokat szeretne szervezni, melyek hívogatók. Tervei között szerepel, hogy aktívan bevonja az idősebbeket, akik bölcsességüket átadhatják a fiatalabbaknak.

Judit közgazdászként végzett Szolnokon. Tanulmányai befejezése után rögtön a kereskedelemben helyezkedett el, volt áruforgalmi felelős egy szupermarketben, majd területi képviselő.

Dolgozott egy húsipari cég kereskedelmi igazgatójaként is. Tavaly ősszel azonban régi álma teljesült: felvételt nyert Egerbe, óvodapedagógia szakra.

– Kislány korom óta vonz a pálya. Nagyon hamar megtalálom a közös hangot a gyerekekkel, szeretek velük együtt alkotni, megtanítani őket új dolgokra – mesélte lelkesen.

Jelenleg párjával Tiszafüreden élnek, onnan jár dolgozni a közeli faluba. Hobbija a kertészkedés, a kirándulás, valamint a horgászat. Szeret sportolni, ha teheti, rendszeresen fut és kerékpározik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában