VALÓSÁGKÉP

2018.04.09. 16:30

Egy elkeserítő hazai valóságról volt szó az irodalmi esten

Érdekes és mondanivalóban gazadag estet tartottak nemrég, Szolnokon.

Kötter Tamás író volt a vendége a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Eső irodalmi folyóirat legutóbbi irodalmi estjének. A Jenei Gyula költővel beszélgető Kötter Tamás révén a hallgatóság elkeserítő, de valódi képet kaphatott korunk hazai valóságáról.

Kötter egy budapesti ügyvédi iroda társtulajdonosaként belülről ismeri a művei témáját adó, csúcskarriert befutó emberekből álló világot. Szerinte ők azok, akik a magyar társadalom alig öt százalékaként az ország legtehetősebb, a többségtől zárt kasztként elkülönülő részét alkotják.

Az őket jóléttel kényeztető földhöz csupán jövedelmük révén kötődnek, s valójában mélyen megvetik éltető közegüket, különösen a vidéket. Az egész földkerekségen otthonosan mozogva pusztán luxuskörnyezetük határáig terjed figyelmük.

Az irodalmi esten egy másik kérdéssel, a globalizációval kapcsolatban számunkra biztató megállapítás elhangzott az író részéről. Úgy látja, hogy az egykori szocialista tömb országainak talán éppen most térülnek meg az elnyomatás évtizedei.

Akkor szerzett edzettségünk akár a túlélést is jelentheti azokkal a kihívásokkal, például a migrációval, terrorizmussal szemben, melyekre a Nyugat szemmel láthatóan képtelen jó választ adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában