SZÁSZBEREK

2018.04.08. 15:56

Ötvenmillióból újul meg a szászbereki óvoda

Megújul a Besenyszögi Eszterlánc Óvoda Szászbereki Tagintézménye. A beruházás pályázati forrásból valósul meg, a fejlesztésre az önkormányzat közel ötvenötmillió forint támogatást szerzett.

K. B.

A fejlesztés során energetikailag korszerűsítik az ingatlant.

Hőszigetelik az épületet, kicserélik a tetőfedő cserepeket, a külső-belső nyílás­zárókat, a padló- és a fali burkolatokat.

A villamos hálózat is megújul. Új kondenzációs kazánt építenek be, a fűtési költségeket pedig napkollektorok telepítésével is csökkentik.

Korszerűsítik és átalakítják a már meglévő tálalókonyhát, amely így már meg fog felelni a hatályos élelmiszerjogi előírásoknak.

Építenek hulladéktárolót is. Elvégzik egyúttal az épület akadálymentesítését, parkolót, rámpát, akadálymentes mosdót létesítenek, az óvoda így alkalmassá válik fogyatékkal élő gyermekek fogadására is, valamint kerekesszékes szülő is gond nélkül közlekedhet az intézmény épületében.

A fejlesztések révén hat új férőhellyel is bővül az intézmény. Így pedig még több szülő tudja napközben a településen hagyni gyermekét. Mégpedig olyan környezetben, ahol minőségi, a kor követelményeinek megfelelő ellátásban részesül.

A korszerűsítés révén várhatóan csökken majd azoknak a szülőknek a száma is, akik egyébként máshová hordják óvodába csemetéjüket a jobb, színvonalasabb ellátás reményében.

A fejlesztés munkálatainak a tervek szerint október végéig kell befejeződniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában