SZOLNOK

2018.04.18. 12:45

Szolnokon is sokat fejlődött az egészségügy

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei területi szervezete 11. alkalommal hívta ünnepségre tagjait. A rendezvényen köszöntötték a pályán dolgozókat, majd tudományos előadások hangzottak el.

Sz. Zs.

Többek között a cukorbeteg-gondozásról, a gyógytorna eredményeiről, illetve az egészségügyben előforduló veszélyekről is szó volt.

Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő kiemelte:

– Fontos a megelőzés, ebben Szolnok és a megye élen jár. Már a 2000 fő alatti településeket évek óta szűrjük, a városban a Tiszta Szívvel Szolnokért programjait több mint 10 éve megrendezzük.

– Ettől függetlenül nagyon sok teendőnk van még.

– Az elmúlt években a szakdolgozók, valamint az egészségügy más munkatársainak megbecsülése kiemelt figyelmet kapott – tette hozzá dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott.

– Az anyagi megbecsülés mellett az egészségügy infrastrukturális háttere, valamint eszközellátása is fejlődött – tette hozzá. A konferencián a negyven éve az egészségügyben dolgozókat is köszön­tötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában