TISZAFÖLDVÁR-TISZAVÁRKONY

2018.04.15. 17:30

Várják az adományokat a leégett várkonyi alkotóház felújítására

A Tiszaföldvári Városi Művelődési Ház is segíti a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítését. Bár lassan már másfél év is eltelt az alkotóház pusztulása óta, a támogatások nem apadtak el.

J. Zs.

Hegedűs István várkonyi polgármester reménykedik.

Fotó: Mészáros János

– A felújítás még mindig nem kezdődött el, mert lassan gyűlik a pénz – mondja­ ­Kenyeres Sándorné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület­ elnöke.

– Eddig csak magánszemélyektől érkezett felajánlás, illetve két jótékonysági koncert bevétele is hozzánk került. Persze, ígéret van, de az a pénz akkor lesz biztos, ha már megérkezett a számlánkra.

– Várjuk ugyanakkor a biztosító válaszát is. A kért papírokat ugyanis nem tudtuk azonnal benyújtani, azok mind odaégtek, pótolni kellett őket.

– A műszaki vizsgálat is késett, hiszen mint egyesület nem tudtuk kifizetni a szakértői díjat, keresni kellett egy jóindulatú céget, aki ezt ingyen elvállalja. Így egymásra rakódtak a hónapok.

– Azt szeretnénk azonban, hogy idén tető kerüljön az épületre, a falak ne menjenek tönkre. A belső­ kialakítás még ráér – fűzi ­hozzá Kenyeres Sándorné.

Hegedűs István várkonyi polgármester reménykedik.
Fotós: Mészáros János

Továbbra is fogadják tehát a felajánlásokat, hiszen ­eddig összesen csak 2,6 millió forint gyűlt össze. Ugyanakkor 40 millió forint kell ahhoz, hogy tető legyen az alkotóházon, a teljes felújításhoz viszont hatvan-nyolcvanmillió forint szükséges.

Dobróka András, a Tiszaföldvári Városi Művelő­dési Ház vezetője arról beszélt ­lapunknak, hogy az alkotóházban sok helyi gyermek töltötte kellemesen és hasznosan szabadidejét. A felnőttek is gyakran látogattak el ott tartott előadásokra, szakmai képzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában