TISZAFÜRED

2018.05.20. 10:22

A híres régész-plébános rokonát köszöntötték Tiszafüreden (galéria)

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték a napokban Tamási Andorné Tariczky Etelkát. A füredi Platán Nyugdíjas Otthon lakói verssel, énekkel készültek a jeles évfordulóra.

Ujvári László

dav

Az önkormányzat részéről Ujvári Imre polgármester fejezte ki jókívánságait. Emléklappal és virággal kedveskedtek az ünnepeltnek. Versszó és közös éneklés után tortával és pezsgővel ülték meg születésnapját.

Tiszafüreden, a tüdőgondozóban dolgozott Etelka néni asszisztensként, egészen nyugdíjba vonulásáig. Házasságából két lánya született, unokája pedig 2016-ban dédunokával ajándékozta meg.

Az ünnepségen jelen volt Kovácsné Dr. Szigeti Klára, a Kiss Pál Múzeum igazgatója is. Mint kiderült, Etelka néni édesapja az ismert régész-plébános Tariczky Endre unokaöccse volt.

Ő volt az, aki megalapította Tiszafüreden az ország első vidéki régészeti gyűjteményét. Tehát a mai Kiss Pál Múzeum elődjét hívta életre. Az önkormányzat az idei évet Tariczky Endre Emlékévvé nyilvánította. A helytörténeti szempontból elévülhetetlen érdemeket szerző plébános kétszáz évvel

ezelőtt született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában