ELISMERÉS

2018.05.10. 15:30

Szent Flórián Érdemjelet vehetett át példás munkájáért az őrnagy

Május 4-e Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja. Ez alkalomból Pintér Sándor belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Szent Flórián Érdemjelet adományozott Kiss Lajos őrnagynak, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, megyei főügyeleti osztály, katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadójának.

Czakó Nóra

Kiss Lajos őrnagy

Forrás: Katasztrófavédelem

Az őrnagy kivételes képességekkel és irigylésre méltó, huszonkét éves szakmai múlttal rendelkezik. Munkáját kellő alázattal, megfelelő hozzáállással és pontossággal végzi, és folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt – állt méltatásában. 1996-ban került a hivatásos állományba, mint beosztott tűzoltó.

Munka mellett szerzett főiskolai diplomát a PTE Pollack Mihály Műszaki Főiskolán, majd szolgálatparancsnok-helyettesnek nevezték ki. 2012-től a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, katasztrófavédelmi műveleti szolgálatán lát el szolgálatot.

Számos komolyabb káreset felszámolását vezényelte le tűzoltásvezetőként, továbbá számos lakástűznél és komolyabb beavatkozást igénylő műszaki mentésnél vezette a mentés irányítását.

Kiss Lajos őrnagy
Forrás: Katasztrófavédelem

Irányítói tevékenysége példaértékű, a fiatalabb irányítói beosztásban lévő kollégák, szolgálatparancsnokok elismeréssel beszélnek róla. Szolgálaton kívül is részt vesz a tűzoltó-társadalom életében.

Aktív tagja a Kisújszállási Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek és a megyei tűzmegelőzési bizottságnak is – tudtuk meg dr. Szepesi Erikától, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában