JÁSZBERÉNY

2018.05.16. 10:25

Jubileumi természettudományos tanácskozást rendeztek Jászberényben

Huszadik alkalommal szervezték meg a Lehel Vezér Gimnáziumban a Természetvédelmi Diákszimpóziumot.

B. Cs.

Csörgő Terézia köszöntötte a szimpózium résztvevőit.

Fotó: Banka Csaba

Az intézmény „Tehetséget 2000-re!” Alapítványa és az Élővíz Természetvédelmi Egyesület tagjainak rendezésében ez alkalommal is fiatal természetvédők számoltak be kutatásaikról, megfigyeléseikről a szakmai zsűri és a közönség előtt.

A rendezvényen Antics István igazgató köszöntötte a résztvevőket, a rendezvényt pedig Csörgő Terézia, a Lehel Vezér Gimnázium nyugalmazott tanára, a szim­pózium egyik létrehozója nyitotta meg.

A program elindításán vele együtt dolgozott az immár a szakmai zsűri tagjaként tevékenykedő Vidra Tamás, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője és Kovás Norbert környezetvédelmi agrármérnök, leheles öregdiákok.

A fiatalok előadásait dr. Kiss Viktor, az MTA kísérleti orvostudományi kutatóintézet biológus kutatója (szintén a Lehelben végzett), illetve Juhász Tibor, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrkerület-vezetője értékelték. Berkóné György Ildikó, az LVG igazgatóhelyettese 2007-ben vette át a rendezvény szervezői feladatait, ebben a minőségében köszöntötte a résztvevőket.

Csörgő Terézia köszöntötte a szimpózium résztvevőit.
Fotó: Banka Csaba

Szombaton az előadások hangzottak el, vasárnap pedig a Jászberény környéki természetvédelmi területeken túráztak a fiatalok.

Az elmúlt évek húsz rendezvényén összesen 39 általános és középiskolából hatszázhúsz diák előadó foglalta össze a közönség előtt kutatásait. A szimpóziumon részt vevő leheles diákok nyolcvan százaléka később természettudományos foglalkozást választott élete hivatásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában