NEHÉZ ÉS VIHAROS ÉVEK

2018.06.02. 20:00

Egy adósságrendezéstől sújtott települést vett át a kitüntetett tiszaderzsi polgármester

Hagyomány már, hogy minden évben átadják az Év Tisza-­tavi Polgármestere elismerést­. Idén Tiszaderzs polgármestere, Fótosné Czeglédi Zsuzsanna érdemelte ki a díjat.

Ujvári László

Fótosné Czeglédi Zsuzsanna tiszaderzsi polgármester mutatja az elismerést

Fotó: Ujvári László

Alig hat éve, 2012 óta irányítja a Tisza-tó-parti települést. Kis faluhoz képest rengeteg problémával kellett szembesülnie, igaz, már hivatalba lépésekor sem számított újoncnak. Hosszú évek óta aktív tagja Tiszaderzs közéletének, munkája miatt sokan ismerték.

Már az 1990-es évektől a Tiszafüred és Vidéke Takarékszövetkezetnél dolgozott, először mint pénztáros, majd kirendeltségvezető.

– Sokan megkerestek az ezredforduló környékén, hogy képviseljem őket az önkormányzatban. Munkakörömből adódóan mindenkit ismertem a faluban, mindig bizalommal fordultak hozzám – kezdte a múltidézést a településvezető.

– Sokak támogatására 2002-től önkormányzati képviselő, később a pénzügyi bizottság elnöke lett. De a neheze még csak ezután jött…

A képviselő-testület 2012-ben feloszlatta magát, elhúzódó adósságrendezési eljárás indult. Időközi választást írtak ki, ahol a nagy többség Zsuzsának szavazott bizalmat. Mivel hosszú évek óta belelátott a helyhatóság ügyes-bajos dolgaiba, tudta: nagy fába vágja a fejszét.

– Az adósságrendezés végéig semmilyen fejlesztés nem valósult meg Tiszaderzsen, az uniós­ fejlesztési ciklus „elment” a település mellett – vázolta az akkori helyzetet. Nehéz és viharos évek vannak mögötte, de az elsődleges célokat sikerült elérni. Az elmúlt hat évben hiánypótló fejlesztések valósultak meg a településen.

– Ilyen volt például az orvosi rendelő felújítása, játszótér kialakítása, kamerarendszer kiépítése és bővítése. Nagy örömünkre a református templom fejújítása is megtörtént – összegezte.

Fótosné Czeglédi Zsuzsanna tiszaderzsi polgármester mutatja az elismerést
Fotó: Ujvári László

– A fejlesztések sora ugyanakkor nem ért véget. A jelenleg kivitelezés alatt ­álló pályázatok összege meghaladja a hétszázmillió forintot. Új szociális konyha épül, felújítják és korszerűsítik az önkormányzati ingatlanokat. Nem utolsó sorban orvosolni fogják a csapadékvíz-elvezetés hiányosságait.

A most átvett elismerés egyfajta visszaigazolás számára. Úgy fogalmazott: iránymutatás a jövőbe, hogy folytatni kell a megkezdett utat. Hozzátette, hogy a díj nemcsak az ő elismerése, hanem azoké is, akik Tiszaderzs építésén, fejlesztésén dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában