SZOLNOK

2018.06.14. 15:30

Hátrányos helyzetű fiatalok szerepeltek a Ki mit tud?-on (videó)

Zeneszótól volt hangos szerda délután az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színházterme.

Czakó Nóra

Hangszeres zene kategóriában is indulhattak a fiatalok

Fotó: Fodor Orsolya

Itt tartották meg ugyanis a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság „Ki mit tud?” elnevezésű versenyének megyei döntőjét, melyet a hátrányos helyzetű fiatalok számára szerveztek meg.

A harmadszor megtartott megmérettetésen mintegy ötven diák huszonegy produkcióban mutatta meg tehetségét a zsűrinek. Mégpedig hangszeres zene, ének, vers és próza, valamint tánc kategóriákban. A verseny országos fordulójába viszont csak egy produkció jut tovább.

Feketéné Gyurecskó Erika törzszászlós, a megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályának referense, az egyik szervező lapunknak elmondta, a megmérettetés nagyban segíti a gyerekek tehetségének kibontakozását.

Hangszeres zene kategóriában is indulhattak a fiatalok
Fotó: Fodor Orsolya

– A fiatalok szeretik ezt a versenyt, és vannak visszatérő fellépők is, valamint az országos fordulóban is jó helyezéseket szoktak elérni. Így ismertebbek lesznek, és egy kicsit kiemelkednek a hátrányos helyzetükből – fejtette ki a referens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában