SZOLNOK

2018.06.14. 12:49

Június huszonharmadikán kezdődik a Múzeumok Éjszakája

Húsz helyszínen, színes programokkal várja június huszonharmadikán a látogatókat a Múzeumok Éjszakája Szolnokon és Rákóczifalván.

Molnár-Révész Erika

– A rendezvény a családok évének jegyében a gyerekek megszólítására is nagy hangsúlyt fektet. A programok között idén ezért több zenei fellépő és kézműves tevékenység szerepel majd – mondta Tóth Zsanett, a Damjanich János Múzeum munkatársa az erről szóló sajtótájékoztatón.

Az események már délelőtt elkezdődnek, egyebek mellett kiállítások, koncertek, tárlatvezetések, filmvetítések is várják az érdeklődőket egészen éjfélig. A helyszínek a múzeumon kívül többek között a Szolnoki Művésztelep, a Jubileum téri MÁV óvóhely, a Tisza Hotel, a Reptár, Sörárium, a Galéria, a Szigligeti Színház, és a Rákóczifalvi Macimúzeum lesz. A helyszínekre ingyenes buszjáratok indulnak.

– Az eseményekről, helyszínekről és a buszjáratok indulásáról szóló részletes kiadvány már elérhető szerte a városban, bízunk benne, hogy segítségével mindenki megtalálhatja a magának tetsző programot – tette hozzá a szervező.

A Szolnoki Galéria is tartogat különlegességet, július első felében a megyeszékhelyen nyit meg a XIV. Alföldi Fazekas Triennálé.

– Harmincnyolc alkotó munkáját tartalmazza majd a kiállítás, ami azért különleges, mert 1979 óta először került vissza a tárlat Mezőtúrról ás Karcagról Szolnokra – mondta Dr. Gecse Annabella néprajzkutató.

A tájékoztatón elhangzott, a Tabáni mesék című előadássorozat is folytatódik. Június 20- án a Tabáni Tájházban Zsolnay László, a Damjanich János Múzeum munkatársa tart majd előadást „Ezen nevettünk anno” címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában