FOTÓK

2018.06.14. 20:00

Ötezer tő virágot osztottak szét ingyen Szolnokon

A tavasz végén befejeződött a megyeszékhelyen a közparkok virágágyásainak beültetése. A növényeket gondozó „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit Kft. a megmaradó virágokat immár évek óta hagyományosan a szolnoki városlakók rendelkezésére bocsátja.

Mészáros Géza

– Nem múlhat el év virágosztás nélkül a megyeszékhelyen – szögezte le Szalay Ferenc polgármester csütörtökön, a tíz helyszín közül az Ady Endre úti volt CBA-áruház mögötti parkolóban zajló délutáni eseményen.

– Az akciónak is köszönhetően egyre színpompásabbak a városban az előkertek, parkok, erkélyek – tette hozzá a virágosztásban segédkező körzeti önkormányzati képviselő, Szerencsés Sándor.

A városanyák és -atyák csütörtökön összesen ötezer tő virágot osztottak szét a megyeszékhely több pontján. A növényeket a városlakók ingyen vihették el.

Az önkormányzatnak egyetlen kérése volt cserébe: hogy a szolnokiak a virágokkal lakásuk előkertjét, erkélyét, vagy éppen házuk utcafrontját díszítsék.

Legutóbb például a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett és a „Legvirágosabb úti cél” címmel járó közönségszavazáson lett első a megyeszékhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában