Mezőtúr

2018.07.06. 10:27

A diszkóban lökdösődött, aztán még a biztonsági őrbe is belekötött

Csaknem kétszeresére súlyosították a diszkóban lökdösődő, majd a hely biztonsági őrével és a kiérkező rendőrökkel is ordítozó ittas férfi büntetését.

A Szolnoki Törvényszék csaknem kétszeresére súlyosította, annak a fiatal férfinak a börtönbüntetését, aki egy mezőtúri szórakozóhelyen előbb lökdöste a vendégeket, majd amikor az egyikük ingét el is szakította, és emiatt a biztonsági őr kivezette a szórakozóhelyről, őt is megpróbálta megütni, majd vele, és a kiérkező rendőrökkel is kiabált.

Az eset 2015. november 22-én éjjel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron történt. A város egyik szórakozóhelyén nyilvános rendezvényt tartottak, melyen a vádlott is részt vett.

A vendégek italoztak és táncoltak. Az italpult, amit a vádlott az este folyamán gyakran felkeresett a tánctér mellett volt. A vádlott, miközben italért ment, több táncolót is erősen arrébb lökött.

Hajnali fél három körül az egyik vendégtől cigarettát kért, aki nem adott neki, ezért őt is meglökte. A vendég barátja ezt kifogásolta, ezért a vádlott őt is arrébb lökte, majd rángatni kezdte a ruháját, amitől a férfi inge elszakadt.

Végül ököllel is meg akarta ütni, de nem találta el, mert a hely biztonsági őre közbelépett, és kivezette a szórakozóhelyről. A vádlott azonban ezt nem hagyta annyiban, és mindvégig az őr ruháját rángatta, miközben folyamatosan kiabált vele.

Mikor a biztonsági őr a szórakozóhely bejárata előtt elengedte, tovább ordítozott és fenyegetőzött, majd többször ököllel próbálta megütni az őrt, aki az ütések elől kihátrált, így azok nem találták el.

Időközben kiérkeztek a rendőrök, és intézkedés alá vonták a vádlottat, aki velük is kiabált, és továbbra is erőszakosan viselkedett, ezért megbilincselték.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A bűncselekmény súlyosabban minősül, ha azt, ahogyan jelen esetben is, nyilvános rendezvényen követik el.

Az ügyben 2016. február 3-án emelt vádat a Mezőtúri Járási Ügyészség. A Mezőtúri Járásbíróság pedig 2017. január 26-án hozott elsőfokú ítéletet, melyben a férfit, aki állt már bíróság előtt, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év börtönbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyész, a kiszabott büntetés súlyosítása, míg a vádlott, annak enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2018. június 15-én meghozott másodfokú határozatában az elsőfokú bíróság ítéletét törvényesnek és megalapozottnak, az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést azonban túlságosan enyhének találta, ezért a vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetést 1 évről 1 év 10 hónapra, míg a közügyektől eltiltás tartamát 1 évről 2 évre felemelte – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában