SZOLNOK

2018.07.06. 15:30

Lenyúlta a slusszkulcsot és ittasan karambolozott

A Szolnoki Járásbíróság csaknem kétszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte és másfél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a harmincas éveiben járó férfit.

Májusban az egyik szolnoki szórakozóhelyen, italozás közben elcsente az egyik vendég slusszkulcsát, majd megkereste és beült a kocsijába, amivel ittasan cigarettát venni indult, de útközben nekihajtott egy parkoló autónak.

Az eset május 11-én este, Szolnokon történt. A vádlott többedmagával egy kocsmában italozott. Elfogyott a cigarettája, ezért úgy döntött, hogy elmegy és vesz magának. A közelben azonban nem volt dohánybolt, ezért elhatározta, hogy kocsival megy.

Az egyik vendég kocsival érkezett, és a slusszkulcsát a bárpultra tette. A vádlott kihasználta az alkalmat, és amikor a férfi nem figyelt, eltette a kocsi indítókulcsát.

Az egyik barátjával megkeresték az autót, beültek és elindultak a dohánybolt felé. Az ittas vádlott azonban nem tudta az úttesten tartani az autót, így előbb jobbra haladt le az útról, majd amikor balra rántotta a kormányt, az ott parkoló kocsinak ütközött.

A kocsik összetörtek, de szerencsére senki sem sérült meg. A vádlott továbbhajtott, de néhány perccel később rendőri intézkedés alá vonták. A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt, a jármű önkényes elvételét követi el, aki idegen gépi meghajtású járművet azért vesz el mástól, hogy azt jogtalanul használja.

Ahogyan bűncselekmény az ittas járművezetés is, amit számos más eset mellett az követ el, aki ittas állapotban, közúton, gépi meghajtású járművet vezet.

Az ügyben 2018. június 4-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség, és a vádlottat június 11-én bíróság elé állította. A Szolnoki Járásbíróság pedig aznap jogerős ítéletet hozott.

A vádlottat a jármű önkényes elvételének bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 176.000 Ft pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában