KŐRÖSTETÉTLEN/ERDÉLY

2018.07.24. 15:30

Erdélyi testvértelepülést választottak a kőröstetétleniek

– Ezekben a napokban látogattunk el Csíkménaságra egy negyvenhárom fős helyi küldöttséggel… – mondta el hírportálunknak Pásztor Imre.

Hartai Gergely

A kőröstetétleniek első alkalommal látogattak el a napokban Csíkménaságra

Forrás: Beküldött fotó

A tetétleni polgármester hozzátette, utazásuk fő célja volt aláírni a kisközség első testvértelepülési megállapodását.

– Fontos esemény ez számunkra, hiszen a kapcsolatfelvétel által a tetétleniek is egy kicsit magukénak érezhetik a települést – mutatott rá. Megtudtuk, Pásztor Imre és György József polgármesterek a kulturális együttműködés erősítéséről állapodtak meg.

A tetétleni faluvezető elárulta, a hatszáz kilométeres távolság ellenére igyekeznek olyan alkalmakat kialakítani, melyek során találkozhatnak a lakók.

A kőröstetétleniek első alkalommal látogattak el a napokban Csíkménaságra
Fotó: Beküldött fotó

– A nagy ünnepeken feltétlenül. Ám, ha évente akár csak kétszer sikerülne összejönni, már az óriási eredmény lenne – fogalmazott. A hivatalos látogatásból pedig az erdélyi tájak sem hiányozhattak.

Így például Szovátára, a parajdi sóbányába, Csíksomlyóra, de a Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz is eljuthattak a magyarországi vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában